TERÜLETFEJLESZTÉS

Területfejlesztés, területrendezési tervezés

A területfejlesztés nagy projektjei

Az operatív fejlesztési megközelítés és a partnerségen alapuló fejlesztési logika eredményesen alkalmazhatónak bizonyult a területfejlesztési és területrendezési tervezésben is, kistérségi és határon átnyúló, nagyobb térségi szinten egyaránt.

Sikeres projektjei alapján a Városfejlesztés ZRt. vállalja a települési önkormányzatok térségi szinten összehangolt településfejlesztési és területfejlesztési tevékenységét megalapozó területfejlesztési és területrendezési tervek, tanulmánytervek kidolgozását.

Ennek keretében a Városfejlesztés ZRt. vállalja területfejlesztési, térségi fejlesztési, illetve felzárkóztatási stratégiák, operatív programok, stratégiai fejlesztési tervek kidolgozását.

Területfejlesztési projektek előkészítése

Stratégiai fejlesztési terv a Szécsényi kistérségre

A területfejlesztési stratégiák és tervek készítése során a Városfejlesztés ZRt., meghatározza a stratégiákban rögzített fejlesztési célok valóra váltásához szükséges eszközöket.

A területfejlesztési tervek és stratégiák kidolgozása során a Városfejlesztés ZRt. a településrendezési és területrendezési tervekben rögzített, illetve esetenként azokon kívül megfogalmazott települési önkormányzati és kistérségi szintű fejlesztési elképzelések megvalósíthatóságának komplex (társadalmi, gazdasági, műszaki) vizsgálata és kiértékelése alapján határozza meg a stratégiákban, illetve stratégiai fejlesztési tervekben, illetve területrendezési tervekben rögzítésre kerülő fejlesztéseket.

A Városfejlesztés ZRt. így már a területfejlesztési és területrendezési tervezés fázisában elindítja az adott térség számára az összehangolt megvalósításra alkalmas, szakmailag megalapozott területfejlesztési projektek előkészítését.

Területfejlesztési pályázatok kidolgozása

A torzóban maradt középület a 80-as évek végéről a rehabilitáció előtt

A torzóban maradt középület a 80-as évek végéről a rehabilitáció előtt

Az időben megkezdett és szakmailag megalapozott stratégiai tervezés a valós helyi és társadalmi fejlesztési igényekre reagáló, megvalósításra alkalmas területfejlesztési projektek kidolgozását teszi lehetővé.

A Városfejlesztés ZRt. vállalja területfejlesztési pályázatok kidolgozását, amelyek szakmai megalapozását és jó előkészítését a megvalósíthatóság követelményeit és a megalapozottság komplex (társadalmi, gazdasági, műszaki) szempontjait szem előtt tartó stratégiai gondolkozás és tervezés teszi lehetővé.

Referenciák

Kapcsolódó szolgáltatások