Neogradiensis Euroégió fejlesztése

/
/
Neogradiensis Euroégió fejlesztése

A Miniszterelnöki Hivatal részére, a szlovákiai Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumnak dolgozó AUREX – el együttműködve, 2004 januárjában készült el a Neogradiensis Eurorégió fejlesztésére 2001-2002 folyamán két ütemben kidolgozott közös urbanisztikai tanulmányterv három nyelvű összefoglaló dokumentuma.

A dokumentum célja, hogy a korábban a Nógrád Megyei Fejlesztési Tanács által jóváhagyott II. ütemnek megfelelően magyarul, szlovákul és angolul iránymutatást fogalmazzon meg a határon átnyúló együttműködést illetően a Neogradiensis Eurorégió összehangolt, határon átnyúló fejlesztésére.

A határon átnyúló területfejlesztési projektek finanszírozását szolgáló európai uniós támogatások hatékony és összehangolt felhasználásának szakmai megalapozása és az integrált területfejlesztés érdekében a dokumentum megfogalmazza az integrált területfejlesztés koncepcióját, a fejlesztési célokat, prioritásokat, szükséges intézkedéseket, a hozzájuk kapcsolódó javaslatokat és ajánlásokat.

Tervezett fejlődési tengelyek és a határon átnyúló Neogradiensis Eurorégió

A javasolt településstruktúra

A területfejlesztés nagy projektjei

Jelmagyarázat 1

Jelmagyarázat 2

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva