Városrehabilitáció II. ütem: Szécsény, történelmi városmag

/
/
Városrehabilitáció II. ütem: Szécsény, történelmi városmag

Szécsény városában a városrehabilitáció a II. ütemben teljesedett ki, a történelmi városmag megújításának befejezésére irányuló „Funkcióbővítő településrehabilitáció” keretében Bajnai László vezetésével.

A Városfejlesztés Zrt. készítette a fejlesztési alapdokumentumokat: akcióterületi terv, Integrált Városfejlesztési Stratégia – IVS – és a pályázat. A II. ütem a pályazat szerint összesen 781 millió forint elnyert támogatásból, 946 millió forint tervezett összköltséggel valósult meg. Megvalósult projektelemek: Keleti városfal, a Délkeleti rondella, a Déli városfal műemléki helyreállítása, a XIV. századi Romtemplom környezetének rendezése, továbbá visszaállításra került az egykori Pintér ház eredeti kúria jellegű épülete, megtörtént a Városháza, az Erzsébet tér, az evangélikus templom helyreállítása, a Rákóczi úti járda, park megújítása, parkolók kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése, a Művelődési Ház épületének műemléki környezetbe illő rehabilitációja és akadálymentesítése.

Az I. ütem eredményei lehetővé tették, hogy a második ütemben megvalósulhasson egy gazdasági funkciót erősítő vállalkozói ingatlanfejlesztési projekt is, a déli szögletes bástya műemléki helyreállítása.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva