Regionális fejlesztési pályázat Bátonyterenye fejlesztésére

/
/
Regionális fejlesztési pályázat Bátonyterenye fejlesztésére

Az EU regionális fejlesztési politikája szerint a kis- és a közepes városok fejlesztése a regionális fejlesztés motorja. A 2004 – 2006 időszakra vonatkozó Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Fejlesztés Operatív Programja így több intézkedést is tartalmaz, amelyek a városi önkormányzatok igényeinek megfelelve különösen alkalmasak a vidéki városok fejlesztésének támogatására, mint például a településeket összekötő úthálózat fejlesztését segítő és a városrehabilitációs intézkedés.

A Városfejlesztés Zrt olyan pályázatok kidolgozásával foglalkozik, amelyek nem csak az adott település, hanem tágabb környezete javát is szolgálják, a konkrét város szempontjából pedig valós igényt elégítenek ki. Példa erre az ECOCITY – BÁTONYTERENYE projekt a városközpont rehabilitációjára, amely szerepel a kistérség fejlesztési céljai között, és azt a helyi igényt elégíti ki, hogy a torzóban maradt városközpont Erre fejlesztésével jöjjön létre a három falu összevonásával létrehozott város valódi központja.

Jelmagyarázat

Stratégiai fejlesztési terv a Bátonyterenyei kistérségre

A településfejlesztési akcióterület és térsége

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva