Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: SEM IX VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

/
/
Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: SEM IX VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

A Középső-Ferencváros rehabilitációját megvalósító SEM IX. Városfejlesztő Rt-t 1992-ben alakította meg – Budapest IX. kerület, Ferencváros Önkormányzata, – a Francia Köztársaság fejlesztési pénzintézete, a Caisse et Dépots et Consignations (CDC) és – az OTP Bank Rt.

Az önkormányzati városfejlesztő társaság megalakításának szakmai előkészítését a CDC és központi településfejlesztési leányvállalata, a SCET végezte az Önkormányzattal együttműködve. Megalakulása után a SEM IX. Városfejlesztő Rt. elkészítette a Középső – Ferencváros rehabilitációjának városfejlesztési akciótervét, amelynek alapján az Önkormányzat jóváhagyását követően elindította, és az Önkormányzat projekt menedzser szervezeteként azóta is irányítja a Középső – Ferencváros rehabilitációját a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló operatív városfejlesztési modell alkalmazásával.

Az alapítás óta a társaság tulajdonosi összetétele megváltozott, a külső befektetők helyét a Városfejlesztés Zrt. – korábbi nevén Scet Magyarország Városfejlesztő Rt – vette át, amely a SEM IX Városfejlesztő Zrt kisebbségi – szakmai – tulajdonosa volt a 2001-2010 időszakban, amikor a teljes, 73 hektáros, 20.000 lakosú városfejlesztési akcióterület rehabilitációja megvalósult. A Városfejlesztés Zrt részéről a SEM IX vezetésében Aczél Gábor és Bajnai László vett részt.

Weboldal:

http://epiteszforum.hu/nyomtatas/konferencia-az-operativ-varosfejlesztes-sikeres-modszereirol

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva