Városfejlesztési Akcióterv a Középső-Ferencváros rehabilitációjára

/
/
Városfejlesztési Akcióterv a Középső-Ferencváros rehabilitációjára

A Középső-Ferencváros rehabilitációja a Városfejlesztés Zrt 1997 és 2007 közötti igazgatósági elnöke, a SEM IX. Városfejlesztő Rt. akkori vezérigazgatója, Aczél Gábor, által kidolgozott akcióterv – későbbi nevén akcióterületi terv – alapján indult el 1992-ben, a Ferenc körút, Tűzoltó utca, Viola utca, Mester utca által lehatárolt 28 hektár területű városrészben.

A városrehabilitáció a megvalósítás alapjául szolgáló komplex városfejlesztési akcióterv – akcióterületi terv (ATT) – alapján, a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló városfejlesztési modell alkalmazásával történt meg 1992 és 2010 között.

Az eredeti 28 hektáros akcióterületet az Önkormányzat 2001-ben kiterjesztette a Ferenc körút, az Üllői út, a Haller utca és a Mester utca által határolt, 73 hektár nagyságú teljes városrészre. Az akciótervet – az akció komplex – városrendezési, műszaki és pénzügyi – forgatókönyvét az Önkormányzat és a CDC – 2001 és 2010 között a Városfejlesztés Zrt – közös városfejlesztő szervezete, a SEM IX. Városfejlesztő Rt. hajtotta végre.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva