Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: ZALAEGERSZEGI VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

/
/
Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: ZALAEGERSZEGI VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

A Középső-Ferencváros rehabilitációja keretében a Városfejlesztés Zrt készítette el a Megvalósíthatósági tanulmányt Bajnai László vezetésével a Ferenc tér és környezete rehabilitációjára a Regionális Fejlesztés Operatív Program városrehabilitációs intézkedése keretében 2004-ben benyújtott pályázathoz, a Budapest, IX. kerület Ferencvárosi Önkormányzat megbízásából.

Tárgyát a Ferenc körút, Üllői út, Haller utca, Mester utca által határolt akcióterületen folyamatban lévő – 1992-ben elindított – városrehabilitációs akció folytatásának megvalósítása képezte. A Megvalósíthatósági tanulmány a városfejlesztési akció megvalósításának komplex városfejlesztési akcióterve volt. Készítésekor a 73 hektáros akcióterület lakóinak száma 19.667 fő volt. Bár a Ferenc körút és a Viola utca közötti terület rehabilitációja ekkorra már jelentős arányban megvalósult, a Viola utca és a Haller utca közötti területrész állapota miatt az akcióterület egészének társadalmi-gazdasági helyzetét még mindig jellemezte

  • az alacsony gazdasági aktivitás,
  • a félkomfortos, komfort nélküli és szükséglakások magas aránya,
  • az erősen leromlott környezet
  • és mindezeknek megfelelően halmozottan hátrányos helyzetű népesség aránytalanul nagy mértékű koncentrálódása a területen.

A Középső-Ferencváros rehabilitációja a SEM IX Városfejlesztő Zrt irányításával valósult meg. A SEM IX Városfejlesztő Zrt többségi tulajdonosa az Önkormányzat, szakmai tulajdonosa 2001 és 2010 között a Városfejlesztés Zrt volt.

A Városfejlesztés Zrt vezérigazgatója 2006-tól Dr. Bajnai László, 2004-ben mint fejlesztési igazgató készítette a Megvalósíthatósági Tanulmányt.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva

Profit Method AI Bitspect Max