Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: ZALAEGERSZEGI VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

/
/
Városfejlesztő társaságok, projekttársaságok előkészítése, szakmai támogatása: ZALAEGERSZEGI VÁROSFEJLESZTŐ ZRT.

A Középső-Ferencváros rehabilitációja keretében a Városfejlesztés Zrt készítette el a Megvalósíthatósági tanulmányt Bajnai László vezetésével a Ferenc tér és környezete rehabilitációjára a Regionális Fejlesztés Operatív Program városrehabilitációs intézkedése keretében 2004-ben benyújtott pályázathoz, a Budapest, IX. kerület Ferencvárosi Önkormányzat megbízásából.

Tárgyát a Ferenc körút, Üllői út, Haller utca, Mester utca által határolt akcióterületen folyamatban lévő – 1992-ben elindított – városrehabilitációs akció folytatásának megvalósítása képezte. A Megvalósíthatósági tanulmány a városfejlesztési akció megvalósításának komplex városfejlesztési akcióterve volt. Készítésekor a 73 hektáros akcióterület lakóinak száma 19.667 fő volt. Bár a Ferenc körút és a Viola utca közötti terület rehabilitációja ekkorra már jelentős arányban megvalósult, a Viola utca és a Haller utca közötti területrész állapota miatt az akcióterület egészének társadalmi-gazdasági helyzetét még mindig jellemezte

  • az alacsony gazdasági aktivitás,
  • a félkomfortos, komfort nélküli és szükséglakások magas aránya,
  • az erősen leromlott környezet
  • és mindezeknek megfelelően halmozottan hátrányos helyzetű népesség aránytalanul nagy mértékű koncentrálódása a területen.

A Középső-Ferencváros rehabilitációja a SEM IX Városfejlesztő Zrt irányításával valósult meg. A SEM IX Városfejlesztő Zrt többségi tulajdonosa az Önkormányzat, szakmai tulajdonosa 2001 és 2010 között a Városfejlesztés Zrt volt.

A Városfejlesztés Zrt vezérigazgatója 2006-tól Dr. Bajnai László, 2004-ben mint fejlesztési igazgató készítette a Megvalósíthatósági Tanulmányt.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva