Városfejlesztési Akcióterv Fülek városközpontjára

/
/
Városfejlesztési Akcióterv Fülek városközpontjára

Füleken városfejlesztési stratégia és operatív program készítésével, a Phare CBC támogatásával indult el a közszféra és a magánszféra együttműködésén alapuló operatív városfejlesztés modelljének alkalmazása. Az Önkormányzat vezetése felismerte, hogy nincs mire várni! Ha a nehézségek ellenére eredményeket akark elérni, az Önkormányzatnak kell a kézbe vennie a városfejlesztés irányítását.

Ennek egyik tervezési eszköze a történelmi városmag rehabilitációjának és fejlesztésének előzetes akcióterve, amely az akció komplex – városrendezési, műszaki és pénzügyi – forgatókönyveként vezérfonál az önkormányzat számára fejlesztési célkitűzései megvalósításához. A legfontosabb cél a jelentős építészeti örökség integrált védelme és a helyi gazdaság fejlesztése. Ezért az Önkormányzat a tervezett inkubátorház megvalósításával és a várhoz vezető, utca infrastruktúra – fejlesztésével, közterület rehabilitációjával és sétáló utcává alakításával kezdte meg a városrehabilitációs akció végrehajtását.

Fülek rehabilitációja

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva