Városfejlesztési Akcióterv Bátonyterenyére

/
/
Városfejlesztési Akcióterv Bátonyterenyére

A projekt fő célkitűzése, hogy megvalósításával elinduljon Bátonyterenye városközpontjának kialakítása. A több faluból létrehozott és városi rangra emelt település városközpontjának helyét a rendezési tervek kijelölték, megépítése azonban elmaradt. Egyedül az a szerkezetkész épületrész valósult meg, amelynek rehabilitációjával és befejezésével a jelen projekt keretében a kistérségi központ és közösségi ház épül meg.

A környező falvak lakossága számára is nagyrészt a kistérségi központ szerepét betöltő kisvárosban biztosíthatóak a szükséges munkahelyek, a megfelelő színvonalú közösségi és piaci szolgáltatások. Bátonyterenye városrehabilitációjának és a kistérség fejlődésének kulcskérdése így a félbe maradt urbanizációs folyamat befejezése és egy olyan városközpont kiépítése, amely nemcsak a város, de a hozzá tartozó kistérség számára is biztosítani tudja a kistérségi központtól elvárható városi szolgáltatásokat.

A regionális fejlesztés motorja ebben a térségben is a kis- és közepes városok fejlesztése a központi funkciók erősítésével és a munkahelyteremtő magánberuházások előfeltételeinek megteremtésével.

Bátonyterenye

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva