Integrált városfejlesztési és településfejlesztési stratégia készítése

/
/
Integrált városfejlesztési és településfejlesztési stratégia készítése

A Városfejlesztés Zrt minden városi kategória számára készített integrált városfejlesztési stratégiát a 2007-2013 fejlesztési időszakban az akcióterületi tervek stratégiai szintű megalapozása érdekében.

A Városfejlesztés Zrt szakértői közreműködésével készültek el a későbbiekben a jogszabályban integrált településfejlesztési stratégiának nevezett integrált városfejlesztési stratégiákra – IVS – vonatkozó szakpolitikai iránymutatások, a 2007-es, Városrehabilitáció 2007-2013, Kézikönyv a városok számára, valamint annak felülvizsgálatával a 2009-es, Városfejlesztési kézikönyv című. A 314/2012 (XI. 8.) Korm. rendeletben az integrált településfejlesztési stratégiákra vonatkozóan a jogi szabályozás szintjén először megjelenő előírások szakmai alapjait az említett két szakpolitikai iránymutatás rakta le.

A Városfejlesztés Zrt által a 2007-2013 fejlesztési időszakban készített integrált városfejlesztési stratégiák – későbbi elnevezésük szerint integrált településfejlesztési stratégiák (ITS) – spektruma Budapest Főváros kerületétől az agglomeráció dinamikusan fejlődő városán át, a megyeszékhely megyei jogú városon és a járásszékhely közepes, illetve kisméretű városon keresztül a kisvárosig terjedt. A Városfejlesztés Zrt Budapesten a IX. kerület, Ferencváros, valamint a VII. kerület, Erzsébetváros Integrált Városfejlesztési Stratégiáját készítette. Erzsébetváros, valamint Törökbálint, Üllő, Salgótarján, Mosonmagyaróvár, Szécsény és Balatonföldvár integrált városfejlesztési stratégiája URL-je az alábbi pontokban található.

Weboldal:

 http://www.terport.hu/ivs/bp9/ivs.pdf

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva