Francia-magyar operatív városfejlesztési szeminárium – Pécs, 2011

/
/
Francia-magyar operatív városfejlesztési szeminárium – Pécs, 2011

A Városfejlesztés Zrt. kezdeményezésének, szakmai előkészítő munkájának és szervezésének köszönhetően nagy sikerű nemzetközi konferenciának adott otthont Pécs Megyei Jogú Város és a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara (PTE PMMIK) 2011. május 19-én. A rendezvény a Városfejlesztés Zrt., a Magyarországi Francia Nagykövetség, a budapesti  Francia Intézet, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, valamint a párizsi Politikatudományi Intézet – a Sciences Po – az „urbanisztika európai Harvardja” között kialakított együttműködésnek köszönhetően, a Dél-Dunántúli Építészkamara valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság és a MUT Tolnai-Baranyai területi csoportjának közreműködésével valósult meg.

A francia, horvát és magyar részvétellel megtartott nemzetközi konferenciáról készült konferenciaközlemény alább tekinthető meg és tölthető le.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

A konferenciaközlemény tartalmazza a francia előadó, Michel Rousset, a Sciences Po tanára előadásának magyarra átültetett  előadását is az operatív városfejlesztés franciaországi eszközeinek típusairól és szereplőiről. A 200 fős előadótermet megtöltő teltházas rendezvény széles körű, pozitív visszhangot váltott ki a médiában. Nagy terjedelemben foglalkozott vele többek között a Duna TV ÉPÍTÉSZET XXI című műsora, az OCTOGON folyóirat és az Építészfórum, az építész szakma vezető internetes médiája. A Csontos János által rendezett ÉPÍTÉSZET XXI 6. adása itt megtekinthető:
Az Építészfórum beszámolója az alábbi linken érhető el:
http://epiteszforum.hu/konferencia-az-operativ-varosfejlesztes-sikeres-modszereirol

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva