Francia-magyar operatív városfejlesztési szeminárium – Pécs, 2011

/
/
Francia-magyar operatív városfejlesztési szeminárium – Pécs, 2011

A Városfejlesztés Zrt. kezdeményezésének, szakmai előkészítő munkájának és szervezésének köszönhetően nagy sikerű nemzetközi konferenciának adott otthont Pécs Megyei Jogú Város és a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara (PTE PMMIK) 2011. május 19-én. A rendezvény a Városfejlesztés Zrt., a Magyarországi Francia Nagykövetség, a budapesti  Francia Intézet, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, valamint a párizsi Politikatudományi Intézet – a Sciences Po – az „urbanisztika európai Harvardja” között kialakított együttműködésnek köszönhetően, a Dél-Dunántúli Építészkamara valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság és a MUT Tolnai-Baranyai területi csoportjának közreműködésével valósult meg.

A francia, horvát és magyar részvétellel megtartott nemzetközi konferenciáról készült konferenciaközlemény alább tekinthető meg és tölthető le.

A konferenciaközlemény tartalmazza a francia előadó, Michel Rousset, a Sciences Po tanára előadásának magyarra átültetett  előadását is az operatív városfejlesztés franciaországi eszközeinek típusairól és szereplőiről. A 200 fős előadótermet megtöltő teltházas rendezvény széles körű, pozitív visszhangot váltott ki a médiában. Nagy terjedelemben foglalkozott vele többek között a Duna TV ÉPÍTÉSZET XXI című műsora, az OCTOGON folyóirat és az Építészfórum, az építész szakma vezető internetes médiája. A Csontos János által rendezett ÉPÍTÉSZET XXI 6. adása itt megtekinthető:
Az Építészfórum beszámolója az alábbi linken érhető el:
http://epiteszforum.hu/konferencia-az-operativ-varosfejlesztes-sikeres-modszereirol

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva