Bajnai László francia érdemrendet kapott

/
/
Bajnai László francia érdemrendet kapott

Bajnai László a Francia Köztársaság Nemzeti Érdemrend lovagkeresztjével való kitüntetését vehette át a múlt héten a Francia Intézetben. A kitüntetést az elmúlt két évtizedben kifejtett városfejlesztési tevékenységéért, a magyar-francia szakmai kapcsolatok és együttműködés fejlesztéséért kapta.

Bajnai László a Városfejlesztés Zrt. igazgatósági elnöke, hozzá és az általa vezetett társasághoz kötődnek például a ferencvárosi, zalaegerszegi és mosonmagyaróvári városfejlesztő akciók. A kitüntetés átvételekor, 2012. december 3-án elmondta, a francia kultúrából származó ismeretek tették lehetővé „a közszféra és a magánszféra strukturált együttműködésén alapuló városfejlesztés eszköztárának kialakulását és elterjedését Magyarországon. Ennek a 15 éve tartó útnak a fontosabb mérföldkövei innen már közismertek.” Bajnai László 1983-ban szerezte meg építészmérnöki diplomáját a Budapest Műszaki Egyetemen. 1988-ig a Középülettervező Vállalat tervezője volt, majd minisztériumi osztályvezetőként irányította az Európa Tanács, a Francia Köztársaság Építésügyi Minisztériuma és nemzeti fejlesztési pénzintézete, a CDC részvételével megvalósított nemzetközi együttműködési programok szakmai munkálatait az építészeti örökség integrált védelme, a településfejlesztés és a településrehabilitáció területén. Ez irányú nemzetközi tapasztalatait Franciaországban, Németországban és Brüsszelben szerezte meg a kilencvenes években. 1997-től a Városfejlesztés Zrt. fejlesztési igazgatója és igazgatósági tagja, 2007-től 2011-ig vezérigazgatója, jelenleg igazgatósági elnöke. 2011-ben summa cum laude minősítésű PhD tudományos fokozatot szerzett. 2011-től a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának oktatója. Városfejlesztés című könyve 2007-ben jelent meg. Az integrált városfejlesztési stratégiák, akcióterületi tervek készítésének valamint a városfejlesztő társaságok létrehozásának és működtetésének bevált módszertanát bemutató, 2009-ben megjelent, Városfejlesztési kézikönyv egyik szerzője. A Magyar Urbanisztikai Társaság Gazdasági és Projektfinanszírozási Tagozatának elnökségi tagja.  

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva

Profit Method AI Bitspect Max