Vidékfejlesztés, városfejlesztés – Szerző: Bajnai László

/
/
Vidékfejlesztés, városfejlesztés – Szerző: Bajnai László

A magyar vidék vonzóvá tételében, a meglévő építészeti örökség integrált védelmében, megtartásában mind nagyobb szerepet kap a város-rehabilitáció és a városfejlesztés: a magyar kisvárosok őrzik sajátosan európai hangulatukat, ezért a történelmi aurát árasztó épületek, és az épített terek, az épített környezet megóvása, megtartása több mint nemzeti feladat, európaiságuknak is a része, mi több mércéje. A magyar vidék városaiban rejlő építészeti és városfejlesztési potenciál ugyanakkor gazdaságilag is kitörési pontot jelent, munkahelyteremtő- és megtartó képességével az építőipar motorja.

A szakember öröme, hogy ezt sok vidéki város önkormányzata felismerte.Joggal merülhet fel a kérdés: mit értünk városfejlesztésen, milyen eszközt ad a kezünkbe a modern városfejlesztés eszköztára, és ez hogyan állítható a vidékfejlesztés szolgálatába? A cikk teljes terjedelmében az Egyenlítő legújabb számában olvasható. http://www.egyenlito.eu/?p=tartalom&contentId=163

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva

Profit Method AI Bitspect Max