Szabó Anna cikke a Magyar Nemzetben

/
/
Szabó Anna cikke a Magyar Nemzetben

A Magyar Nemzet 2010. április 20-i száma megdöbbentő bürokratikus követelmények részleteit tárja fel az uniós pályázatok gyakorlatában, amelyek az önkormányzatok városrehabilitációs és városfejlesztési terveinek megvalósítását végtelenül megnehezítik.

Szabó Anna cikke a bürokratikus problémák sorában rávilágít arra a hiánypótlási gyakorlatra is, amely a bürokratikus pályázati rendszerben – mint egy „fekete lyuk” – szakmailag indokolatlanul blokkolja a folyamatokat, és emészti fel az önkormányzatok és szakértőik energiáit. Ezzel kapcsolatban a Magyar Pályázatkészítő Iroda (Mapi) Zrt szerint „ nem alaptalan az afelvetés, hogy a beruházásokért felelős állami szervezetek érdekeltek lehetnek a halogatásban.”

A cikk az alábbi linken érhető el: http://www.mno.hu/portal/708292?searchtext=Uni%C3%B3s%20p%C3%A9nzek

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva