Szabályozási terv – Törökbálint Községközpont

/
/
Szabályozási terv – Törökbálint Községközpont

Törökbálint Nagyközség Önkormányzatának megbízására a községközpont szabályozási tervét a Városfejlesztés Zrt. 2004-2006 között készítette el. Ennek során a településszerkezeti terv is módosításra került. Elsődleges cél a községközpont rehabilitációja, fejlesztése, egy igazi – a kulturális örökséget megőrző, ugyanakkor a XXI. század követelményeinek megfelelő – kisvárosias jellegű településközpont létrejöttének elősegítése volt. A terv feladatául tűzte ki, hogy a jelenleg szétszórt, meglévő elemekre építve egységes, összefüggő települési szövet jöjjön létre a központképző elemek koncentrálásával.

A szabályozási terv első ütemben a fejlesztés három pólusát jelöli meg: – a „Főutca” (Munkácsy Mihály utca) revitalizációja, – „Főtér” kialakítása (az OMÜV telephelyének áthelyezése és új központi tér kialakítása) a „Főutca” rehabilitációjához illeszkedve, – a „Kálvária” projekt (a Munkácsy Mihály u.- Szent István u.- Patak u. – Dózsa György út által határolt tömb fejlesztése) megvalósítása.

Törökbálint községközpont szabályozási terve

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva