Szabályozási terv: Középső-Ferencváros, városrehabilitáció

/
/
Szabályozási terv: Középső-Ferencváros, városrehabilitáció

A Városfejlesztés Zrt – korábbi nevén SCET Magyarország Városfejlesztő Rt – Budapest IX. ker. Ferencváros Önkormányzatának megbízásából 2002-ben készítette el Budapest IX. ker. Középső- Ferencváros rehabilitációs területének Szabályozási Tervét a SEM IX által végrehajtott városfejlesztési akció 73 hektáros, 20.000 lakosú akcióterületére a városrehabilitáció érdekében.

A városrehabilitáció Ferenc körút, Üllői út, Haller u., Mester u. által határolt, kb. 73 hektáros akcióterületére vonatkozó településrendezési terv által rögzített fő önkormányzati fejlesztési célok alábbiak voltak a Középső-Ferencváros szabályozási terve alapján: – a közterületek és az épületállomány minőségének fejlesztése, gyalogos elsőbbségű közterületi rendszer kialakítása a földszinti funkciók bekapcsolásával, – egységes parkolási rendszer a közterületeken, megfelelő mennyiségű férőhely kialakítása mélygarázsokban és parkolóházakban, – a közterületeken a zöldterületi rendszer fejlesztése, ill. rehabilitációja, a Ferenc tér közparkjának felújítása, a tömbbelsőkben további közpark jellegű zöldfelületek, közkertek kialakítása, a környezetszennyező ipari tevékenység megszüntetése és a járműforgalom csillapítása.

Középső-Ferencváros városrehabilitációs akcióterületének szabályozási terve

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva