Szabályozási terv: Középső-Ferencváros, városrehabilitáció

/
/
Szabályozási terv: Középső-Ferencváros, városrehabilitáció

A Városfejlesztés Zrt – korábbi nevén SCET Magyarország Városfejlesztő Rt – Budapest IX. ker. Ferencváros Önkormányzatának megbízásából 2002-ben készítette el Budapest IX. ker. Középső- Ferencváros rehabilitációs területének Szabályozási Tervét a SEM IX által végrehajtott városfejlesztési akció 73 hektáros, 20.000 lakosú akcióterületére a városrehabilitáció érdekében.

A városrehabilitáció Ferenc körút, Üllői út, Haller u., Mester u. által határolt, kb. 73 hektáros akcióterületére vonatkozó településrendezési terv által rögzített fő önkormányzati fejlesztési célok alábbiak voltak a Középső-Ferencváros szabályozási terve alapján: – a közterületek és az épületállomány minőségének fejlesztése, gyalogos elsőbbségű közterületi rendszer kialakítása a földszinti funkciók bekapcsolásával, – egységes parkolási rendszer a közterületeken, megfelelő mennyiségű férőhely kialakítása mélygarázsokban és parkolóházakban, – a közterületeken a zöldterületi rendszer fejlesztése, ill. rehabilitációja, a Ferenc tér közparkjának felújítása, a tömbbelsőkben további közpark jellegű zöldfelületek, közkertek kialakítása, a környezetszennyező ipari tevékenység megszüntetése és a járműforgalom csillapítása.

Középső-Ferencváros városrehabilitációs akcióterületének szabályozási terve

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva