Akcióterületi terv – városrehabilitáció: Balassagyarmat városközpont

/
/
Akcióterületi terv – városrehabilitáció: Balassagyarmat városközpont

2009-ben a Városfejlesztés Zrt készítette el Balassagyarmat Város Önkormányzata számára a városrehabilitáció megvalósításának komplex városfejlesztési akciótervét, az Akcióterületi Terv Balassagyarmat városközpont funkcióbővítő rehabilitációjára tárgyú operatív városfejlesztési tervet.

Az Akcióterületi Terv alapján megvalósult a városközpont rehabilitációjának I. üteme. Az Akcióterületi Terv a balassagyarmati Integrált Városfejlesztési Stratégia – IVS – alkotóeleme. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia a 2007-es városrehabilitációs kézikönyv és a 2009-es felülvizsgált Városfejlesztési kézikönyv által megjelenített szakpolitikai iránymutatás útján bevezetett új városfejlesztési tervfajta, ami a 314/2012 (XI. 8.) Kormányrendeletben integrált településfejlesztési stratégia elnevezéssel jelenik meg.

A Városrehabilitációs Kézikönyv és a Városfejlesztési Kézikönyv Akcióterületi Terv és Városfejlesztő Társaság című fejezeteit, valamint az IVS és az ITS készítésére vonatkozó iránymutatás operatív városfejlesztési részeit a Városfejlesztés Zrt dolgozta ki. A Városfejlesztés Zrt által kidolgozott részek Bajnai László, a Városfejlesztés Zrt vezérigazgatója, Városfejlesztés című könyvében (Scolar, 2007) kerülnek részletesen kifejtésre.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva