FRANCIA-MAGYAR OPERATÍV VÁROSFEJLESZTÉSI SZEMINÁRIUM – PÉCS 2011

A Városfejlesztés Zrt. kezdeményezésének, szakmai előkészítő munkájának és szervezésének köszönhetően nagy sikerű nemzetközi konferenciának adott otthont Pécs Megyei Jogú Város és a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara (PTE PMMIK) 2011. május 19-én. A rendezvény a Városfejlesztés Zrt., a Magyarországi Francia Nagykövetség, a budapesti  Francia Intézet, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, valamint a párizsi Politikatudományi Intézet – a Sciences Po – az „urbanisztika európai Harvardja” között kialakított együttműködésnek köszönhetően, a Dél-Dunántúli Építészkamara valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság és a MUT Tolnai-Baranyai területi csoportjának közreműködésével valósult meg.

A francia, horvát és magyar részvétellel megtartott nemzetközi konferenciáról készült konferenciaközlemény az alábbi linken érhető el:

FR-HU_OV_SZEMINARIUM_2011_KONF.KOZL.PDF

A konferenciaközlemény tartalmazza a francia előadó, Michel Rousset, a Sciences Po tanára előadásának magyarra átültetett  előadását is az operatív városfejlesztés franciaországi eszközeinek típusairól és szereplőiről.

A 200 fős előadótermet megtöltő teltházas rendezvény széles körű, pozitív visszhangot váltott ki a médiában. Nagy terjedelemben foglalkozott vele többek között a Duna TV ÉPÍTÉSZET XXI című műsora, az OCTOGON folyóirat és az Építészfórum, az építész szakma vezető internetes médiája.

A Csontos János által rendezett ÉPÍTÉSZET XXI 6. adása itt megtekinthető:

Az Építészfórum beszámolója az alábbi linken érhető el:

http://epiteszforum.hu/konferencia-az-operativ-varosfejlesztes-sikeres-modszereirol