CÉGISMERTETŐ

Ferenc tér felújítása

Ferenc tér felújítása

A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 24 évvel ezelőtt, SCET Magyarország Városfejlesztő Rt néven, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát. A komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereit, szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeit a működés első néhány évében alakítottuk ki és vezettük be.

Ferenc tér felújítása

Ferenc tér felújítása

A fejlett európai gyakorlat alkalmazása mellett a Ferencváros megújításában, a SEM IX Városfejlesztő Rt. működtetésében, valamint első vidéki városfejlesztő társaságok és fejlesztéseik beindításában Zalaegerszegen és Mosonmagyaróváron felhalmozott tapasztalatainkat hasznosítottuk. Az elért szakmai sikerek eredményeként a Városfejlesztés Zrt 2001-től 2010-ig a SEM IX. kisebbségi, szakmai tulajdonosaként vehetett részt a Középső-Ferencváros rehabilitációjának megvalósításában.

Az EU csatlakozás idejére elért eredmények bebizonyították a Városfejlesztés Zrt által bevezetett operatív városfejlesztési módszertan és eszköztár használhatóságát. Ezért ez az eszköztár beépült az integrált településfejlesztési stratégiákra, akcióterületi tervekre és városfejlesztő társaságokra vonatkozó szakpolitikai iránymutatásokba, és ezáltal a településfejlesztési tervezésre vonatkozó jogi szabályozás alapjaiba.

A Városfejlesztés Zrt területi tervei, településfejlesztési koncepciói, településrendezési tervei, városfejlesztési programjai, integrált településfejlesztési stratégiái, akciótervei, akcióterületi tervei, megvalósíthatósági tanulmányai, üzleti tervei, költség-haszon elemzései alapján számtalan fejlesztés történt meg, illetve van folyamatban.

Így újult meg a Középső-Ferencváros valamint Szécsény, Balassagyarmat, Moson és Üllő városközpontja. Új lendületet kapott Nagykanizsa és Szombathely, valamint Budapest kapujában Üllő belső városrészeinek és ipari területeinek fejlesztése. Területi szempontból kiegyensúlyozottabbá vált Nógrád megye és Zala megye fejlődése.