Településfejlesztés – dr. Bajnai László Közigazgatási urbanisztika előadásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak

/
/
Településfejlesztés – dr. Bajnai László Közigazgatási urbanisztika előadásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak

Dr. Bajnai László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskola témavezetője a 2020/21 tanév őszi félévében tartott előadásokat a településfejlesztés elméletéről és gyakorlatáról, a tudatos és tervszerű településfejlesztés szükségességéről és lehetőségéről, a településfejlesztési tervezésről és a településfejlesztési tervek megvalósításáról az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar közigazgatás-szervező (Public Administration Manager) alapképzési szak nappali tagozatos hallgatóinak a Közigazgatási urbanisztika című kötelező tantárgy oktatójaként.

Az előadás ismeretanyaga egy operatív városfejlesztési esettanulmány tükrében került bemutatásra. Az esettanulmány tárgya az első magyar városfejlesztő társaság, a Városfejlesztés Zrt, az OTP és a Caisse des Dépots et Consignations állami fejlesztési pénzintézet, valamint Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata vegyes tulajdonú városfejlesztő társasága, a SEM IX Városfejlesztő Zrt által az 1992-2010 időszakban a Középső-Ferencváros 73 hektár nagyságú, 20.000 lakosú akcióterületén megvalósított komplex településfejlesztési akció volt.

Az elhangzott előadás diáit, valamint a közigazgatási urbanisztika településfejlesztési dimenziójának alapvető ismeretanyagából a tárgyhoz tartozó törzsanyagot és a legfontosabb háttérinformációkat tartalmazó dokumentum pdf formátumban letölthető.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva