Településfejlesztés – dr. Bajnai László Közigazgatási urbanisztika előadásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak

/
/
Településfejlesztés – dr. Bajnai László Közigazgatási urbanisztika előadásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak

Dr. Bajnai László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskola témavezetője a 2020/21 tanév őszi félévében tartott előadásokat a településfejlesztés elméletéről és gyakorlatáról, a tudatos és tervszerű településfejlesztés szükségességéről és lehetőségéről, a településfejlesztési tervezésről és a településfejlesztési tervek megvalósításáról az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar közigazgatás-szervező (Public Administration Manager) alapképzési szak nappali tagozatos hallgatóinak a Közigazgatási urbanisztika című kötelező tantárgy oktatójaként.

Az előadás ismeretanyaga egy operatív városfejlesztési esettanulmány tükrében került bemutatásra. Az esettanulmány tárgya az első magyar városfejlesztő társaság, a Városfejlesztés Zrt, az OTP és a Caisse des Dépots et Consignations állami fejlesztési pénzintézet, valamint Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata vegyes tulajdonú városfejlesztő társasága, a SEM IX Városfejlesztő Zrt által az 1992-2010 időszakban a Középső-Ferencváros 73 hektár nagyságú, 20.000 lakosú akcióterületén megvalósított komplex településfejlesztési akció volt.

Az elhangzott előadás diáit, valamint a közigazgatási urbanisztika településfejlesztési dimenziójának alapvető ismeretanyagából a tárgyhoz tartozó törzsanyagot és a legfontosabb háttérinformációkat tartalmazó dokumentum pdf formátumban letölthető.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva