Kalandozások Urbanisztikában

/
/
Kalandozások Urbanisztikában

Megjelent Aczél Gábor könyve Kalandozások Urbanisztikában címmel.

A Városfejlesztés Zrt. igazgatóságának elnöke, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke így fogalmazza meg szakmai filozófiáját művének rövid ismertetőjében:

Manapság a szakmában sokan beszélnek a városrendezés és az építészet különválásáról, és természetesen részben indokolt is ez a folyamat. Én azonban mindig is úgy gondoltam, hogy egy városrendezőnek – legalábbis amit én ez alatt a szó alatt értek – az építészhez nagyon is közeli adottságokkal kell rendelkeznie: térlátás, kreativitás, kompozíciós készség, szintetizáló képesség.

Én mindig építésznek tartottam magamat. Olyan építésznek, aki történetesen városrendezéssel foglalkozik.

A kötet a Pallas Kiadó Kft. (1054 Budapest, Alkotmány u. 15.) gondozásában jelent meg a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva