Bajnai László – Közigazgatási urbanisztika (egyetemi előadás)

/
/
Bajnai László – Közigazgatási urbanisztika (egyetemi előadás)

Dr. Bajnai Lászlónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási urbanisztika kurzusa keretében az urbanizációról, városfejlesztésről, településfejlesztésről, a környezeti szempontból fenntartható urbanizáció és a fenntartható városfejlesztés kihívásairól, a tervszerű városfejlesztés, településfejlesztés szükségességéről és lehetségességéről a magyarországi bevált gyakorlatot bemutató esettanulmány kontextusában tartott, 2019. november 28-i és december 12-i előadásai letölthetők és megtekinthetők egységes szerkezetben pdf formátumban.

A dokumentum a Középső-Ferencvárosnak az esettanulmányban bemutatott 18 éves városfejlesztési fejlesztési folyamata valamint annak az EU-csatlakozás előtti és utáni szakaszában elért eredményei tükrében mutatja be a tervszerű városfejlesztés, tervszerű településfejlesztés tervezésének és megvalósításának logikai összefüggéseit, Magyarországon is alkalmazható módszereit és eszközeit.

A dokumentum az alapképzés nappalis hallgatóinak tartott előadás ismeretanyagát tartalmazza, de hasznos információkat tartalmaz a levelezősök, a mester szakosok, illetve minden, a téma iránt érdeklődő egyetemi vagy doktori iskolai hallgató és a továbbképzési programok keretében a városfejlesztés, illetve a fenntartható urbanizáció ismeretanyagának elsajátítására törekvő, gyakorló szakemberek számára is.

Kérdése van?

Tegye fel őket alábbi elérhetőségein valamelyikén!

1A Városfejlesztés Zrt-t azért alapítottuk 1997-ben, hogy Magyarországon is általánosan használhatóvá tegyük az operatív városfejlesztés bevált eszköztárát, kezdve a komplex városfejlesztési elképzelések valóra váltásának hazai tervezési és megvalósítási módszereivel, valamint szervezeti, jogi és finanszírozási eszközeinek bevezetésével.

Elérhetőség

 H-1075 Budapest, Madách Imre út 2-6. II. lépcsőház 6. em. 57.

Városfejlesztés Zrt © Minden jog fenntartva