Városfejlesztés – Szerző: Bajnai László

A Városfejlesztés című hiánypótló könyv (Scolar Kiadó, Budapest 2007), amely a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) támogatásával jelent meg, ma aktuálisabb, mint valaha.

A bevált hazai és európai gyakorlat tükrében bemutatja azt a komplex eszköztárat, amelynek használatával az önkormányzatok városépítészeti, funkcionális és pénzügyi szempontból a lehető legkedvezőbb eredménnyel tudják megvalósítani az akcióterületi fejlesztéseket. A kötetben részletesen ismertetett eszköztár alkalmazására építenek azok a szakpolitikai iránymutatások is, amelyeket a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 2009. januári Városfejlesztési kézikönyve fogalmaz meg. A Scolar Kiadónál megjelent szakkönyv részletesen bemutatja a piaci alapon történő megvalósítást lehetővé tevő városfejlesztési akciótervek, akcióterületi tervek tartalmát, felépítését és belső összefüggéseit, valamint a városfejlesztési akciók megvalósítását lehetővé tevő szervezeti, jogi és finanszírozási eszközök koherens rendszerét. A könyv nélkülözhetetlen szakmai ismereteket tartalmaz azoknak , akik nem csak elkölteni szeretnék a közösség pénzét az önkormányzati városfejlesztési projektek megvalósítása során, hanem az is érdekli őket, hogy a városfejlesztési kiadások a lehető legtöbb közvetlen városfejlesztési bevételt idézzék elő, és az EU támogatásával megvalósuló projektek a következő időszakban a lehető legtöbb építési lehetőséget generáljanak az építési vállalkozások számára. Olvasson, érdemes!

A Városfejlesztés című könyv kapható a könyvesboltokban és kedvezményesen megvásárolható a kiadónál, amely elérhető az alábbi címen:

Bajnai László könyvei a Scolar Kiadónál