A Városfejlesztés Zrt – korábbi nevén SCET Magyarország Városfejlesztő Rt – Budapest IX. ker. Ferencváros Önkormányzatának megbízásából 2002-ben készítette el Budapest IX. ker. Középső- Ferencváros rehabilitációs területének Szabályozási Tervét a SEM IX által végrehajtott városfejlesztési akció 73 hektáros, 20.000 lakosú akcióterületére a városrehabilitáció érdekében.
A városrehabilitáció Ferenc körút, Üllői út, Haller u., Mester u. által határolt, kb. 73 hektáros akcióterületére vonatkozó településrendezési terv által rögzített fő önkormányzati fejlesztési célok alábbiak voltak a Középső-Ferencváros szabályozási terve alapján:
– a közterületek és az épületállomány minőségének fejlesztése, gyalogos elsőbbségű közterületi rendszer kialakítása a földszinti funkciók bekapcsolásával,
– egységes parkolási rendszer a közterületeken, megfelelő mennyiségű férőhely kialakítása mélygarázsokban és parkolóházakban,
– a közterületeken a zöldterületi rendszer fejlesztése, ill. rehabilitációja, a Ferenc tér közparkjának felújítása, a tömbbelsőkben további közpark jellegű zöldfelületek, közkertek kialakítása, a környezetszennyező ipari tevékenység megszüntetése és a járműforgalom csillapítása.

Középső-Ferencváros városrehabilitációs akcióterületének szabályozási terve