Referenciák – Városfejlesztési projekt előkészítése

27
Már

VÁROSREHABILITÁCIÓ I. ÜTEM: SZÉCSÉNY, TÖRTÉNELMI VÁROSMAG

Szécsény történelmi városmagja Észak-Magyarország egyik legkompaktabb műemléki egysége. Európai uniós pályázati keretek között történő városrehabilitáció megvalósítását azonban megnehezítette a projekt elemeinek bonyolult tulajdonjogi és kezelői helyzete, a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő valamint a műemléki tervezésből adódó többlet feladatok. Az Önkormányzat szakmai tanácsadójaként a Városfejlesztés Zrt. komplex projekt előkészítő tevékenysége Bajnai László vezetésével azzal segítette az Önkormányzat vezetésének és szakembereinek

Read more

27
Már

VÁROSREHABILITÁCIÓ II. ÜTEM: SZÉCSÉNY, TÖRTÉNELMI VÁROSMAG

Szécsény városában a városrehabilitáció a II. ütemben teljesedett ki, a történelmi városmag megújításának befejezésére irányuló „Funkcióbővítő településrehabilitáció” keretében Bajnai László vezetésével. A Városfejlesztés Zrt. készítette a fejlesztési alapdokumentumokat: akcióterületi terv, Integrált Városfejlesztési Stratégia – IVS – és a pályázat. A II. ütem a pályazat szerint összesen 781 millió forint elnyert támogatásból, 946 millió forint tervezett összköltséggel valósult meg. Megvalósult projektelemek:

Read more

27
Már

REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PÁLYÁZAT BÁTONYTERENYE FEJLESZTÉSÉRE

Az EU regionális fejlesztési politikája szerint a kis- és a közepes városok fejlesztése a regionális fejlesztés motorja. A 2004 – 2006 időszakra vonatkozó Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Fejlesztés Operatív Programja így több intézkedést is tartalmaz, amelyek a városi önkormányzatok igényeinek megfelelve különösen alkalmasak a vidéki városok fejlesztésének támogatására, mint például a településeket összekötő úthálózat fejlesztését segítő és a városrehabilitációs intézkedés.

Read more