Operatív városfejlesztési továbbképzés

A 2014 utáni EU finanszírozási periódusra történő felkészülés jegyében a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Urbanisztika Tanszéke, a párizsi Politikatudományi Intézettel – a Sciences Po-val, a Magyarországi Francia Nagykövetséggel, a Budapesti Francia Intézettel és a Városfejlesztés Zrt-vel együttműködve hiánypótló nemzetközi szakmai továbbképzést rendez 2012. október 18-19-én Pécsett.

A kétnapos szakmai továbbképzés célja, hogy a minisztériumok, önkormányzatok, városfejlesztő társaságok döntéshozói és szakemberei jobban megismerhessék az operatív városfejlesztés bevált hazai és európai eszköztárát annak érdekében, hogy az országos és helyi szintű stratégiai és operatív területfejlesztési, városfejlesztési tervezés során felhasználóként, illetve gyakorlati alkalmazóként élni tudjanak azokkal az eddig kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyeket a bevált gyakorlat és maga a vonatkozó szakpolitikai iránymutatás is (Városfejlesztési kézikönyv, NFGM 2009. január 28.) tartogat.

Az operatív városfejlesztés legjobb európai és magyarországi gyakorlatainak műhelytitkaiba történő bevezetéssel a továbbképzés azoknak az ismereteknek az elsajátítását kívánja elősegíteni, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy Magyarország települései hatékonyan használhassák fel azokat a potenciális támogatásokat, amelyek 2014 január 1-től megnyílnak az EU-ban.

Jelentkezni az egyetem honlapján lehet az alábbi linkre kattintva 2012. október 12-ig:

http://pmmik.pte.hu/hir/Francia-Magyar_Operativ_Varosfejlesztesi_Szeminarium_1

Program