KÖZIGAZGATÁSI URBANISZTIKA EGYETEMI TANKÖNYV

Dr. Bajnai László, a Városfejlesztés Zrt vezérigazgatója tíz éve tanítja a városfejlesztést, urbanisztikát, területfejlesztést különböző egyetemeken. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársaként részt vesz az alapszakon és a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolában folyó képzésben egyaránt, 2014 óta működik közre a Dr. Tózsa István egyetemi tanár által bevezetett Közigazgatási urbanisztika oktatásában, és viszi saját fejlesztésű urbanisztikai kurzusait, többek között  „A közszféra szerepe az urbanizáció tervezésében és megvalósításában”, az „Urbanisztika – az integrált településfejlesztési stratégiák tervezése”, és az „Urbanisztika – az operatív városfejlesztés tervezése és eszköztára” címűt.

Közigazgatási urbanisztika - címlap

Közigazgatási urbanisztika – címlap

2018 év végén jelent meg Buskó Tibor László és Jószai Attila Közigazgatási urbanisztika című egyetemi tankönyve, melynek rövid ismertetőjében és bevezetőjében a szerzők úgy fogalmaznak, hogy:

„A most következőkben annak az urbanisztikának a szemléletmódjából indulunk ki, amely – Bajnai László szavaival – «a városi, települési tér alakulásával, alakításával foglalkozó interdiszciplináris tudományos terület és szakmai tevékenység»”.

Közigazgatási urbanisztika - hátsó borító

Közigazgatási urbanisztika – hátsó borító