A SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG OPERATÍV FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

A 2003 júniusában elkészült Stratégia után a nyár végén és az ősz folyamán készítette el a Városfejlesztés Zrt a Szécsényi kistérség felzárkóztatási fejlesztési programjának II. részét, az Operatív Fejlesztési Programot.
A Stratégia és a stratégiai fejlesztési terv a kistérség fejlesztésének egyik stratégiai céljaként fogalmazta meg a szécsényi történelmi városmag rehabilitációját, ami a kistérségi Operatív Fejlesztési Program intézkedéseként részletes meghatározásra került.
A felzárkóztatási fejlesztési program kidolgozása közben megjelent európai uniós pályázat lehetőséget adott az Önkormányzatnak, hogy valóra váltsa stratégiai célkitűzését. A Városfejlesztés Zrt programozási munkája ezért a városrehabilitációs intézkedés tekintetében komplex projekt előkészítési tevékenységgel egészült ki annak érdekében, hogy a kínálkozó lehetőséget kihasználva a Város ne csak elhatározni tudja, de meg is valósíthassa a tervezett intézkedést.
Az időben megkezdett stratégiai fejlesztési gondolkozás és operatív programozás jól megtérülő befektetésnek bizonyult az önkormányzat számára, mivel ez tette lehetővé, hogy a pályázati kiírásra gyorsan reagálva rövid idő alatt elő tudja készíteni városrehabilitációs projektjét, ami e nélkül az előzmény nélkül lehet hogy nem sikerült volna határidőre, a kellő minőségben.